2009. január 16., péntek

Amerikai túrótorta


Hozzávalók:

12-13 dkg kétszersült, 4 dkg vaj (margarin), 60 dkg krémtúró, 0,5 dl tejföl, 20 dkg kristálycukor, kb. 1 evőkanál liszt, 4 tojás, 1 citrom, 5 dkg sárgabaracklekvár, a díszítéshez: citromfű, sütőpapír

Elkészítés:

Nejlonzacskóban a kétszersültet sodrófával összetörjük. A morzsát a megolvasztott vajjal összedolgozzuk, majd 26 cm-es, sütőpapírral kibélelt, kapcsos tortaformába nyomkodjuk, és hűtőszekrénybe állítjuk. A túrót a tejföllel simára kikeverjük. 10 dkg cukorral és a lereszelt citromhéjjal ízesítjük, majd hozzáadjuk a tojást és a lisztet. A tortaformába töltjük, és előmelegített stőben, 175 fokon kb. 10 percig sütjük. A sütőt 150 fokra lekapcsoljuk és a tortát kb. 40 perc alatt készre sütjük. További 15 percig a kikapcsolt sütőben pihentetjük, majd a rácsra téve hűlni hagyjuk. A felkarikázott citromot a maradék cukorból és 1 dl vízből készült szirupban rövid ideig főzzük, majd hűlni hagyjuk. A tortát a karima eltávolítása után tortatálra átemeljük, és citromkarikákkal kirakjuk. A felmelegített, átpasszírozott lekvárral megkenjük, és fogyasztásig hűtőszekrénybe állítjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése