2009. január 3., szombat

Sztracsatellás túrótorta


Hozzávalók:

20 dkg liszt, 2 ek. kakaópor, 25 dkg cukor, 5 tojás, só, 13 dkg margarin, 22 dkg ét tortabevonó, 75 dkg túró, 250 g tejföl, 1 zacskó vaníliaízű pudingpor, 8 dkg felaprított étcsokoládé, 1-1 zacskó habfixáló és vaníliás cukor, 250 g habtejszín


Elkészítés:

A lisztet alaposan összegyúrjuk a kakaóporral, 5 dkg cukorral, 1 tojással, csipetnyi sóval és a feldarabolt margarinnal. Folpackba csomagolva 1 órára a hűtőszekrénybe állítjuk. A tészta kétharmadát kinyújtjuk margarinnal kikent, 26 cm-es tortaforma alján. Megszurkáljuk, és karimát pattintunk köré. A maradék tésztából rudat sodrunk és a tortalapra 5 cm magas peremet nyomkodunk belőle. Hűtőszekrénybe tesszük.

Vízfürdőben megolvasztunk 15 dkg tortabevonót. A megmaradt tojásokat kikeverjük a cukorral. Hozzáadjuk a túrót, a tejfölt meg a pudingport, és két adagra osztjuk. Az egyiket összekeverjük a megolvasztott bevonóval, a másikat pedig a felaprított csokoládéval.

A sötét, majd a világos masszát a tortalapra simítjuk. Előmelegített sütőben, 175 fokon 1 órán át sütjük. A sütőt lekapcsoljuk. A tortát nyitott ajtó mellett kb. 15 percig pihentetjük, majd rácsra borítjuk.

A tejszínt felverjük a vaníliás cukorral és a habfixálóval. A habot a tortára simítjuk, és rácsorgatjuk a maradék olvasztott bevonót. Hűtve kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése