2009. január 3., szombat

Túrótorta ropogós csokoládétalppal


Hozzávalók:

20 dkg ét tortabevonó, 10 dkg fagylaltostya, 1 zacskó erdeigyümölcs ízű zselépor, 10 dkg zsíros tehéntúró, 18 dkg kristálycukor, 3 zacskó vaníliás cukor, 2 evőkanál frissen kifacsart citromlé, 9 dl tejszín, sütőpapír, a díszítéshez tetszés szerint málna, fagylaltostya, tejszínhab és csokoládéreszelék vagy forgács


Elkészítés:

A felaprított ét tortabevonót vízfürdőben megolvasztjuk, és belekeverjük a durvára összetört fagylaltostyát. Sütőpapírral kibélelt 26 cm-es kapcsos tortaformába töltjük, és evőkanállal jól lenyomkodjuk. Kb. 1 órára a hűtőszekrénybe állítjuk.

A láboskákba szórt zseléport 2,5 dl hideg vízben elkeverjük, és kb. 10 percig állni hagyjuk. Alacsony hőfokon felmelegítjük (ne forraljuk!), majd kihűtjük. Robotgép habverőjével a túrót a cukorral, 1 zacskó vaníliás cukorral, a citromlével és 5 dl tejszínnel összekeverjük, majd belevegyítjük a zselét. (Ne legyen besűrűsödve, csak lehűtve!) A tortalapra simítjuk, és kb. 5 órára hűtőszekrénybe állítjuk.

A maradék tejszínt a megmaradt 2 zacskó vaníliás cukorral kemény habbá felverjük. A karimát eltávolítjuk, és a habot a tortára kenjük. Málnával, fagylaltostyákkal, habrózsákkal és csokoládéreszelékkel tetszés szerint díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése