2009. március 17., kedd

Áfonyatorta túrókrémmel

Hozzávalók:

10 dkg halvarin vagy light margarin, 15 dkg babapiskóta, 6 lap vagy 18 zselatin, 500 gramm probiotikus vaníliás joghurt, 60 dkg túró, 6 dkg cukor, 1 vaníliarúd bele, 25 dkg áfonya, 8 habcsók



Elkészítés:

A halvarint megolvasztjuk. A babapiskótákat nejlonzacskóba tesszük, majd a zacskót jól összegumizzuk. Sodrófával a zacskó tartalmát finomra morzsoljuk, és a kihűlt halvarinnal összegyúrjuk. Egy 26 cm-es kapcsos tortaforma karimáját tortatálra állítjuk, és belenyomkodjuk a masszát. Robotgép habverőjével a probiotikus joghurtot, a túrót meg a kétféle cukrot alaposan összekeverjük. Az utasítás szerint feloldott színtelen zselatint kb. 3 ek. joghurtos túrókrémmel elvegyítjük, majd a maradék krémhez adjuk. Az átválogatott áfonyából 20 dkg-ot a krémbe forgatunk, é segyenletesen a sütés nélküli tortalapra simítjuk. A maradék áfonyát a torta tetején több halomban elosztjuk. Kb. 3 órára a hűtőbe tesszük. Egy habcsókot az áfonyahalmokra morzsoljunk, a többit díszítésként a torta tetejére helyezzük. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.


1 megjegyzés:

  1. Szia!

    Elnézést, hogy itt zavarlak, de nem találtam más jellegű elérhetőségedet.

    Mint gasztrobloggernek, szeretném a figyelmedbe ajánlani a gasztro.miner.hu oldalt, ahol a gasztronómiai témájú blogokat jelenítjük meg egy helyen és az online elérhető Gasztroblogger Szakácskönyvet, ahová blogodból valószínűleg néhány receptet külön is kiemelünk. Úgy gondoljuk, rengeteg hasznos információ van a blogokban, s jó volna ezeket egy helyen látni - gasztro témában is.

    Szeretnénk, ha a Te blogod is megjelenhetne oldalunkon, s ehhez hozzájárulásodat szeretnénk kérni (szabályunk, hogy csak azok bejegyzései jelennek meg, akik ehhez hozzájárulnak). A bejegyzésedből csak egy kivonat jelenik meg honlapunkon és esetlegesen egy kis kép: ha valaki el szeretné olvasni írásodat, akkor a blogodra fog eljutni. Az eddigi tapasztalatok alapján napi további 50-100 látogatót is jelenthet, ha bekerül valaki a listába.
    Amennyiben úgy döntöttél, csatlakoznál hozzánk vagy kérdésed van, írj az info[kukac]miner[pont]hu ímél-címre.

    Üdvözlettel:
    Miner.hu

    VálaszTörlés