2009. március 15., vasárnap

Philadelphia torta

Hozzávalók:
1 zacskó erdeigyümölcsízű zselépor (főzős), 2,5 dl Fanda vadmálna (szénsavas üdítőital), 20 dkg zsíros tehéntúró, 7 dkg kristálycukor, 1 zacskó vaníliás cukor, 2 evőkanál citromlé, 10 dkg babapiskóta, 30 db Raffaello, fél dl kókuszlikőr, 3 dl tejszín, 4 dkg ribizlizselé, 2 dkg kókuszreszelék

Elkészítés:
Az üdítővel elkevert zseléport 5-10 percig állni hagyjuk. A túrót 2 dkg cukorral, a vaníliás cukorral, és a citromlével ízesítjük. A zseléport 5 dkg cukorral állandó keverés mellett addig meelgítjük, míg a cukor feloldódik. Ne forraljuk! 25 desszergolyót késsel felaprítunk, majd a nagyon finomra ledarált babapiskótával és a likőrrel összedolgozzuk. Tortatálra állított 26 cm-es tortakarimába nyomkodjuk, és hűtőszekrénybe tesszük. A langyosra hűlt zselét a túróbe vegyítjük, majd beleforgatjuk a tejszínből vert kemény habot. A tortaformába töltjük, tetejét hullámosra simítjuk, és kb. 2 órára hűtőszekrénybe állítjuk. A karimát eltávolítjuk. A torta tetején 5 félbevágott desszertet elosztunk. A kikevert, átpasszírozott zselét nyomózsákba töltjük, és a tortát kidíszítjük. Végül kókuszreszelékkel meghintjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése