2009. március 12., csütörtök

Rumos csokoládétorta

Hozzávalók:
6 dkg margarin, 7 tojás, 30 dkg cukor, csipetnyi só, 15 dkg liszt, 4 dkg étkezési keményítő, 5 dkg kakaópor, 7 ek. rum, 15 g színtelen zselatin, 25 dkg étcsokoládé bevonó, 8 ek. tej, 3 ek. narancslikőr, 2 dkg porcukor, 3 doboz (330 g) tejszín

Elkészítés:
A margarint megolvasztjuk. A szétválasztott tojások fehérjét keményre verjük 3 ek. hideg vízzel, közben beleszórunk 22 dkg cukrot, és hozzáadjuk a sót. Egyenként beledolgozzuk a tojássárgájákat. Beleszitáljuk a keményítővel és 3,5 dkg kakaóporral elvegyített lisztet, majd hozzáadjuk a margarint. Az alján sütőpapírral kibélelt 26 cm-es, kapcsos tortaformába simítjuk, és forró sütőben, 175 fokon kb. 30 percig sütjük. Hűlni hagyjuk a formában, majd három lapra vágjuk. A maradék cukrot felforraljuk 2 dl vízzel, elkeverjük 4 ek. rummal, és megöntözzük vele a tortalapokat. Az alsó lap köré karimát pattintunk. A felforralt tejben megolvasztunk 10 dkg felaprított bevonót. A csokoládés tejben feloldjuk a zselatint, majd hozzáadjuk a likőrt és a maradék rumot. 8 dl tejszínt két adagban kemény habbá verünk. A csokoládés tejet a habba forgatjuk, majd rákenjük a tortalapokra. Kb. 5 órára hűtőbe állítjuk. Megolvasztunk 10 dkg bevonót, és egy tepsi hátára simítjuk. Miután megszilárdult, lapáttal forgácsokat faragunk belőle. A maradék tejszínt felverjük a porcukorral, és összekeverjük a megmaradt megolvasztott bevonóval. A tortát köröskörül bevonjuk a habbal, majd habrózsákkal és csokoládéforgácsokkal díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése